Plasarea și achitarea comenzii

Dupa plasarea comenzii veți primi un răspuns automat pe adresa de email cu lista și valoarea produselor, costurile de transport și valoarea totală a comenzii. Acest răspuns nu confirmă acceptul comenzii ci doar statutul de procesare a acesteia. Comanda plasată de Dvs. va primi statut de comandă fermă doar dupa confirmarea telefonică sau receptionarea prin email a confirmării de accept.
Dacă ați optat pentru plata cu numerar, aceasta se face la primirea coletului – la livrare sau la ridicarea produselor. Valoarea facturată a produselor va fi valoarea confirmată prin email sau telefonic după acceptarea comenzii. Nu percepem taxe de ramburs.
Dacă ați optat pentru plata prin transfer bancar, în scurt timp veți primi o proforma în care vor fi indicate datele bancare și termenul de plată. Dacă nu ați reușit să achitați proforma în termenii indicați, puteți opta pentru prelungirea acestora. Dacă nu ați făcut acest lucru, comanda va fi anulată, iar Dvs. veți primi notificarea despre anularea comenzii. Pentru a exclude orice neclarități sau întârzieri legate de traseul bancar, vă rugăm să ne înștiințați despre plățile facute, telefonic sau prin email.