Hardware

Xiaomi Surge S2 – primele detalii pentru un nou procesor Xiaomi

Anul trecut Xiaomi lansa pe la sfârşitul lunii februarie primul procesor creat in-house: Xiaomi Surge S1. La acel moment producătorul chinez avea aşteptări foarte mari pentru acest procesor, însă pe parcurs apele s-au mai calmat, iar Xiaomi părea că va renunţa la idee. Singurul smartphone anunţat cu Surge S1 a fost Xiaomi Mi 5C, iar reţinerea utilizatorilor vis-à-vis de noul procesor a făcut ca vânzările să fie extrem de slabe.

Cu toate acestea Xiaomi nu cedează aşa uşor, iar cele mai noi surse din China susţin că în cadrul MWC Barcelona 2018 (eveniment unde Xiaomi şi-a anunţat prezenţa) vom afla toate detaliile oficiale pentru Xiaomi Surge S2. Noul procesor ar urma să fie utilizat pe telefoane mid-range, un exemplu de device urmând a fi prezentat chiar în aceeaşi zi cu lansarea procesorului (cel mai probabil va fi Xiaomi Mi 6X).

Se pare că Xiaomi Surge S2 va fi unul de tip octa-core bazat pe arhitectură big.LITTLE, va include 4 nuclee Cortex-A53 tactate la 1.8 GHz şi 4 nuclee Cortex-A73 tactate la 2.2 GHz, acceleratorul grafic Mali-G71MP8 şi va avea o tehnologie de fabricare de 16 nm. Ca şi nivel al performanţei, Xiaomi Surge S2 se va lupta de la egal la egal cu HiSilicon Kirin 960 al celor de la Huawei.

Sursa: gadget.ro