Diverse, Energie regenerabila

Trimestru record pentru Tesla in sistemele de stocare energie

Cea mai preferată companie energetică a internetului a instalat 530MWh acumulatori pentru sisteme stocare energie în al patrulea trimestru, depășind recordul trimestrului precedent, la fel și-a îmbunătățit continuu și instalațiile solare fotovoltaice.

Bazându-se pe un al treilea trimestru consecutiv de succes și necaracteristic transparent, Tesla a raportat cifre de instalare și mai mari la nivel de sisteme fotovoltaice și sisteme stocare energie.
Compania a instalat 530MWh baterii în trimestrul IV 2019, depășind cu 11% recordul de 477MWh din trimestrul trecut.

De asemenea, Tesla a instalat 54MW panouri fotovoltaice în trimestrul IV, cu 26% față de 43MW din trimestrul III și cea mai mare cifră începând cu trimestrul IV din 2018, când s-au instalat 73MW. Instalațiile de depozitare sunt în creștere cu 126%, în timp ce instalațiile solare totale scad cu 26%. Pentru a adăuga o perspectivă suplimentară, compania a implementat 93MW în proiecte de energie solară în trimestrul III al anului 2018.

Musk a mai spus că compania se confruntă cu „cerere exponențială” în ceea ce privește implementarea sistemelor fotovoltaice.

“Este viitorul pe care ni-l dorim”

Compania a mai adăugat că angajează puteri de producție la Buffalo Gigafactory, care produce plăci pentru acoperiș solar (EN: “Solar Roof”). În afară de emoții, nu s-a spus prea mult despre acoperișul solar, accentul fiind pe eforturile lui Tesla de a colabora cu companiile de acoperișuri, permițându-le să efectueze instalația.

Related Posts