Diverse

Toyota dezvolta o baterie comuna pentru vehicule electrice si casa

Pentru vehiculele electrice, chiar și un procent mic de uzură a bateriei este extrem de neplăcut. Bateria care a pierdut o parte din capacitate va avea ca rezultat o reducere vizibilă a autonomiei și se va resimți prin opriri mai dese pentru reîncărcare. În același timp, o baterie uzată este potrivită în alte scopuri, de exemplu, ca sursă de alimentare de rezervă pentru casă.

Companiile japoneze au început să stabilească contacte cu producătorii de vehicule electrice asupra accesului nelimitat la bateriile auto cu litiu-ion uzate. Deși aceasta nu este o problemă actuală la moment, dar în timp, flota de vehicule electrice va crește într-o asemenea măsură încât problema reciclării și reutilizării bateriilor în altă parte, în afară de vehiculele electrice, va deveni o ramură de bază în activități pentru multe companii.

Gigantul japonez auto Toyota, are de asemenea planuri de a câștiga bani pentru reutilizarea bateriilor litiu-ion uzate parțial. Spre deosebire de alții, Toyota a decis să abordeze problema cu atenție.
Potrivit agenției de știri Nikkei , Toyota Motor se pregătește să lanseze o nouă mașină electrică ultra-compactă, cu o baterie standard, care poate fi folosită cu ușurință acasă. Acest vehicul compact pentru una sau două persoane va avea o baterie specială. Proiectarea bateriei va permite instalarea simplă în surse de alimentare de rezervă (UPS), pe care proprietarul mașinii o poate face desinestătător. În plus, bateriile uzate pot fi utilizate în vehicule electrice pentru uz public sau pentru servicii de “Car Sharing” a mașinilor pe distanțe scurte.

Pentru o astfel de unificare, va fi elaborat un standard de baterie, pe care Toyota Motor îl va face în viitorul apropiat. Toyota se așteaptă să furnizeze baterii uzate noului partener Panasonic. Acesta din urmă are o gamă de produse sub formă de surse de alimentare neîntreruptibile pentru casă și poate oferi bateriilor uzate a doua viață. De fapt, noua asociere, se pare, va dezvolta și un standard unificat pentru înlocuirea simplă a bateriilor care și-au pierdut o anumită capacitate.

Sursa: 3dnews.ru