Diverse, Energie regenerabila

Tesla incepe constructia unui sistem gigant de stocare a energiei

Centrala de 1.200MWh va fi cel mai mare sistem de stocare a energiei din lume. Acesta va fi construit în California, Monterey, și va fi de 10 ori mai mare decât alt proiect similar Tesla, Hornsdale în Australia de Sud. Instalatia va fi construita pe locul unei centrale electrice invechite si va permite acumularea de energie solara si eoliana.

Tesla a primit aprobarea finală pentru conversia centralei pe gaz Moss Landing California. Conform planului, ar trebui să se transforme într-o instalație imensă pentru acumularea de energie eoliană și solară, relatează Clean Technica. Proiectul a fost aprobat în unanimitate de Comisia de planificare a județului Monterey.
În prezent, centrala, care a servit cândva un teritoriu vast, este dezasamblată treptat și generează aproximativ 10% din volumele de energie. Cu toate acestea, în curând pe teritoriul său vor fi adăpostite 449 de complexe de baterii Megapack cu o capacitate totală de 1200MWh.

Acum cel mai mare sistem de stocare a energiei este considerat proiectul Tesla Hornsdale cu o capacitate de 129MWh. În momentul construcției, acesta era de trei ori mai puternic decât cei mai apropiați concurenți. Cu toate acestea, noua instalație o va depăși de 10 ori.

Obiectivul principal al instalației va fi acumularea de energie eoliană și solară. Sistemul va “netezi” vârfurile de consum și va furniza electricitate noaptea.
Aprobarea autorităților locale a fost ultima etapă necesară pentru a începe lucrările. Este planificat ca acestea să înceapă luna viitoare, iar sistemul să fie pus în funcțiune până la sfârșitul anului.
Partenerul proiectului Tesla este Pacific Gas and Electric. Pe lângă Moss Landing, aceștia lucrează la crearea a încă trei sisteme de stocare a energiei care vor înlocui mai multe centrale electrice pe gaz.
În urmă cu câteva zile, au apărut informații despre un nou proiect Tesla numit Roadrunner. Vorbim despre producția de baterii ieftine pentru vehicule electrice cu o rezervă crescută de energie. Poate că una dintre aceste baterii va fi anunțată în aprilie.

Related Posts