Space

SpaceX va distruge una dintre rachetele sale

Compania aerospațială americană SpaceX intenționează să lanseze sâmbătă racheta Falcon 9 dintr-un centru spațial din Florida, care se va prăbuși în aer la doar câteva minute după decolare. Distrugerea este parte a unui test planificat care ar trebui să demonstreze capacitatea SpaceX de a face față distrugerii catastrofale a navei spațiale. Dacă testul reușește, SpaceX va fi mai aproape ca niciodată să lanseze racheta Falcon 9 echipată pentru prima dată în acest an.
Testarea sistemului de salvare de urgență în zbor este una dintre ultimele repere pe care SpaceX trebuie să le depășească prin intermediul programului de echipaj comercial al NASA pentru a crea nave spațiale cu echipament privat pentru a transporta astronauții la Stația Spațială Internațională și înapoi pe Pământ.
În ultimii șase ani, SpaceX a dezvoltat o nouă navă spațială echipată pentru acest program numit Dragon echipaj. În timpul dezvoltării, SpaceX a realizat deja mai multe teste care demonstrează capacitatea navei de a asigura siguranța echipajului.

Următorul test este o demonstrație a planului de rezervă SpaceX pentru salvarea echipajului în caz de urgență în timpul unui zbor către ISS. De exemplu, racheta SpaceX Falcon 9 începe să se destrame în timpul unui zbor în spațiu. SpaceX trebuie să demonstreze că echipajul se va putea întoarce în siguranță pe Pământ.
Cele opt motoare SuperDraco ale lui Crew Dragon vor direcționa navele spațiale și echipajul departe de o rachetă care se prăbușește, după care va coborî în siguranță în Oceanul Atlantic, folosind un sistem cu patru parașute.

Sursa: 3dnews.ru

Related Posts