Diverse

SpaceX lansează cu succes o nouă rachetă Block 5

O versiune actualizată a rachetei SpaceX Falcon 9, adaptată pentru eventualele misiuni echipate pentru NASA, a făcut lansarea de debut vineri de la Cape Canaveral din Florida, transportând un satelit de comunicații pentru Bangladesh pe orbită.

Noua serie Block-5 a Falcon 9, echipată cu aproximativ 100 de upgrade-uri pentru o putere mai mare, siguranță și reutilizabilitate decât predecesorul Block-4 – a fost ridicată la 4:14 pm EDT (20:14 GMT) de la Centrul Spațial Kennedy.

Câteva minute mai târziu, treapta principală a zburat înapoi spre Pământ pentru a realiza o aterizare sigură pe o platformă plutitoare în Oceanul Pacific.

Acceleratorul recuperabil Block-5 este conceput pentru a fi refolosit de cel puțin 10 ori, cu o renovare minimă între zboruri, permițând lansări mai frecvente la un cost mai mic – o cheie pentru modelul de afaceri SpaceX.

Îmbunătățirea rachetelor este, de asemenea, un principiu fundamental al proprietarului SpaceX și a obiectivelor mai largi ale antreprenorului Elon Musk, de a face călătoriile în spațiu o obișnuință și, în cele din urmă, să trimită oameni pe Marte.

SpaceX a readus în siguranță 24 de acceleratoare și a reluat 11 dintre ele.

Zborul de vară a marcat lansarea a noua SpaceX până în prezent în acest an, în comparație cu cinci misiuni de clasă orbitală pe care compania le-a înregistrat la același timp în 2017, potrivit lui Musk.

Related Posts