Space

Sonda spațială InSight a trimis primul selfie

NASA a dat publicităţii prima fotografie realizată de sonda InSight pe suprafaţa planetei Marte, după ce acest modul spaţial a asolizat cu bine luni seară pe “Planeta Roşie” la finalul unei călătorii în spaţiu ce a avut o durată de aproape şapte luni.
Sonda spaţială Mars Odyssey, aflată pe orbita “Planetei Roşii” încă din anul 2001, a transmis spre Terra imaginea realizată de InSight în situl asolizării sale, cunoscut sub numele de Elysium Planitia.
Imaginea a fost realizată de o cameră foto prezentă la bordul sondei americane, fapt pentru care jurnaliştii de la Press Association afirmă că fotografia în cauză reprezintă unul dintre primele “selfie-uri” realizate pe Marte, transmite Agerpres.
Recepţia acestei imagini semnalează că panourile solare ale sondei InSight s-au deschis cu succes, fapt ce înseamnă că ele vor putea să capteze razele solare şi să încarce în fiecare zi bateriile modulului marţian.
Folosind un braţ robotizat ataşat de InSight, pe care este montată o cameră foto, cercetătorii de la NASA vor putea să realizeze mai multe fotografii în zilele următoare, se afirmă într-un mesaj publicat de agenţia spaţială americană.

Related Posts