Diverse

Crossover-ul electric Nissan Ariya

Premiera crossoverului electric Nissan Ariya a fost declarată un punct important în strategia Nissan Next, iar modelul în sine este primul cross-coupe complet electric al companiei și evoluția de top a tehnologiei și designului mărcii. SUV-ul creat pe noua platformă de vehicule electrice va fi global, va fi produs atât cu volan pe dreapta cât și pe stânga, în plus va fi disponibil în cinci modificări care diferă în ceea ce privește eficiența motoarelor electrice și capacitatea bateriei de tracțiune.

În ceea ce privește designul, Ariya produsă în serie imită conceptul Ariya și show-carul IMx, desigur cu unele modificări datorate lansării. Cu toate acestea, au fost păstrate faruriule compuse din o serie de 20 LED-uri 20mm, ce formează un lanț spectaculos de culoare negru când sunt oprite și roșu când sunt pornite. Emblema strălucitoare Nissan este dotată și ea cu 20 de LED-uri.

Ariya poate fi cu tracțiune față sau integrală (cu două motoare, unul pentru față și unul pentru spate), cu sistemul e-4ORCE, care reglează atât puterea pe punte, cât și forța de frânare, obținând cea mai stabilă și mai fiabilă mișcare în diferite condiții. Pentru versiunea cu tracțiune față sunt disponibile următoarele modificări:
Ariya 2WD 63 kW•h: motor 217 CP și cuplu 300 N•m, accelerație 0-100km/h în 7,5s, viteză maximă – 160 km/h, baterie de 65 kW•h (disponibili pentru consum – 63 kW•h), autonomie – 360 km după ciclul WLTP.
Ariya 2WD 87 kW•h: motor 242 CP și cuplu 300 N•m, accelerație 0-100km/h în 7,6s, viteză maximă – 160 km/h, baterie de 90 kW•h (disponibili pentru consum – 87 kW•h), autonomie – 500 km după ciclul WLTP.

Salonul este executat într-un design minimalist cu fotolii Zero Gravity. Promite un spațiu fără precedent de standardele segmentului, datorită, desigur, platformei electrice. Chiar și sistemul de aer condiționat este poziționat pe cât e posibil sub capotă pentru a lăsa mai mult spațiu în habitaclu.

Pentru versiunea cu tracțiune integrală sunt disponibile următoarele modificări:
Ariya AWD e-4ORCE 63 kW•h: 279 CP și cuplu 560 N•m, accelerație 0-100km/h în 5,9s, viteză maximă – 200 km/h, baterie de 65 kW•h (disponibili pentru consum – 63 kW•h), autonomie – 360 km după ciclul WLTP.
Ariya AWD e-4ORCE 87 kW•h: 306 CP și cuplu 600 N•m, accelerație 0-100km/h în 5,7s, viteză maximă – 200 km/h, baterie de 90 kW•h (disponibili pentru consum – 87 kW•h), autonomie – 460 km după ciclul WLTP.
Ariya AWD e-4ORCE 87 kW•h Performance: 394 CP și cuplu 600 N•m, accelerație 0-100km/h în 5,1s, viteză maximă – 200 km/h, baterie de 90 kW•h (disponibili pentru consum – 87 kW•h), autonomie – 400 km după ciclul WLTP.
Răcirea bateriei este cu lichid. Ariya poate fi încărcată de la rețeaua de curent alternativ (bateria de 65kW•h este dotată cu un încărcător de 7,4 kW, cea de 90 kW•h are un încărcător trifazat de 22 kW), plus de la o stație de curent continuu cu o putere de până la 130 kW. Unele cifre ar putea fi încă ajustate înainte de începerea vânzărilor, a relatat compania.

Crossover-ul este interesant și pentru detaliile mici, mai greu sesizabile. De exemplu, acestea sunt desenele tridimensionale japoneze kumiko de pe grila decorativă (sub suprafața netedă), forma complexă a elementelor și comutatoarele tactile ale aparatului de aer condiționat, incrustate direct în garnitura de lemn a panoului frontal (când sunt acționate acestea au un răspuns tactil, vibrează atunci când sunt atinse, iar când sunt oprite nu sunt vizibile).

Nu este trecut cu vederea și sistemul îmbunătățit ProPILOT (o versiune avansată care comunică cu navigatorul), comutatorul de regim (în versiunea “de bază” sunt trei: standard, sport și eco, iar în versiunile cu tracțiune integrală se adaugă și regimul iarnă). Centrul de greutate scăzut, distribuția greutății statice 50:50 – toate contribuie la o bună manevrare. Funcția e-Pedal vă permite să mergeți cu o singură pedală. Complexul de sisteme de siguranță Nissan Safety Shield include frânarea automată atunci când mergeți înainte și înapoi. Este prevăzută actualizarea automată a datelor de navigație și a altor sisteme OTA (wireless).
Întreaga consolă centrală a crossover-ului este reglabilă și memorează poziția pentru un anumit șofer. Selectorul de moduri este amplasat pe ea, iar sub partea centrală a panoului de control există o cutie pentru de mănuși și o masă extractabilă care poate transforma SUV-ul într-un birou. Spațiul din cel de-al doilea rând este asigurat nu numai de o bază mare, ci și de o podea plată. Modelul are un acoperiș panoramic și un planificator de rute inteligent.

Pentru model, au fost pregătite mai multe combinații de culori în două tonuri pentru bază cu acoperiș negru, inclusiv Akatsuki special („zori”), nuanță cupru, care indică „conductivitatea” și, prin urmare, acționarea electrică.

Accesul keyless (fără cheie) acționează setarea automată a parametrilor în funcție de profilul șoferului, care are două ecrane de 12,3 inci (bordul de instrumente și consola centrală, iar informațiile pot fi transferate între ele). În plus, există unul dintre cele mai mari afișaje color head-up din segment și un asistent vocal care răspunde la „hei Nissan” și consultă serviciul „cloud” din rețeaua 4G pentru o mai bună înțelegere a vorbirii. Toată această splendoare este iluminată de lumină ambientală moale, în stilul unei felinare tradiționale japoneze de hârtie. Autorii mașinii consideră că este un amestec de futurism japonez și tradiții istorice. Această intersecție este reflectată în logo-ul companiei: este în general similar cu cel vechi, dar și cu elemnete noi și un design revizuit. Și acest lucru va apărea treptat pe alte modele ale mărcii.

Sursa: drive.ru