Space

NASA a anunțat o nouă misiune

NASA a anunțat o nouă misiune curajoasă pentru explorarea sistemului nostru solar.
NASA se află într-o continuă căutare de indicii care să arate că există alte forme de viață în spațiu și are o nouă misiune în sensul acesta.
Titan, cea mai mare lună a lui Saturn, va fi ținta unei drone NASA care va încerca să descopere și alte forme de viață în Univers.
Cercetătorii au privit întotdeauna Titan ca fiind un loc potrivit de studiat în căutarea indiciilor existenței vieții microbiale. Pe suprafața acesteia există un strat de gheață extrem de dur, dar sub acesta se află un rezervor de apă lichidă despre care cercetătorii cred că ar avea aceiași temperatură ca anumite zone din Oceanul Pacific. Din punct de vedere chimic, luna lui Saturn este alcătuită din molecule complexe care ar putea fi precursori ai vieții extraterestre.
Misiunea face parte din NASA New Frontiers Program. Dacă va avea succes, am putea afla mai multe detalii despre cum s-a format viața pe planeta noastră. Condițiile de pe luna lu Saturn sunt similare cu cele care existau pe Pământ acum patru miliarde de ani.

Drona NASA care va ajunge pe luna lui Saturn.
Drona care va ajunge pe Titan se numește Dragonfly și este un quadcopter. Este echipată cu patru elice: două care se învârt în sens orar și două care se învârt invers acelor de ceasornic. Aceasta va fi dotată cu instrumente științifice special create pentru detectarea materiei organice complexe.
Dragonfly va fi lansat de către NASA în 2026, dar va ajunge pe suprafața Titan abia în 2034. Va explora diferite medii de pe luna lui Saturn: de la dunele de nisip, la cratere formate la impact unde apă lichidă și materie organică au existat pentru zeci de mii de ani.
Elizabeth Turtle, principalul cercetător al misiunii, spune că nu prea știe ce va descoperi în respectiva „supă biologică”, dar știe că Titan are toate ingredientele necesare pentru a fi capabilă să găzduiască viață.

Sursa: playtech.ro