Diverse

Mașinile electrice vor deveni mai accesibile

Mașinile electrice vor deveni mai accesibile pentru români. Tesla se va extinde în estul Europei.
A trecut ceva vreme de când Tesla s-a extins într-o nouă piață, dar este de așteptat ca până la sfârșitul anului să fie în mai multe țări din Estul Europei.
Producătorul auto acoperă deja majoritatea Europei, dar există îndeajuns de multe țări europene din est (România este un exemplu) unde Tesla nu vinde mașini și nici nu are stații de încărcare
Elon Musk, CEO-ul Tesla, a confirmat că producătorul de automobile se va extinde în Estul Europei, într-un răspuns la o cerere din partea fanilor Tesla din Ucraina.
Ucraina este una dintre piețe unde Tesla nu este prezentă în mod oficial, dar există foarte mulți fani și deținători de mașini electrice acolo, iar acum vor ca Musk să ajungă și la ei cu stațiile de încărcare Superchargers.

Aceștia au făcut un video în care îi cereau lui Elon Musk exact acest lucru. L-au postat pe Twitter, iar Musk a răspuns „Ok”.
Poate ți se pare că este o glumă acest răspuns, însă Elon Musk a mai primit astfel de cereri în trecut, din partea fanilor din Islanda și Cehia, apoi compania s-a extins oficial în aceste piețe.
Și anul trecut au existat discuții despre extinderea Tesla în România și în Estul Europei. În octombrie, pentru extinderea Tesla în România, s-au purtat negocieri între reprezentanții companiei și George Maior, ambasadorul României în Statele Unite ale Americii. Aceștia au avut o întâlnire de lucru în cadrul căreia au fost prezentate măsurile implementate de România pentru dezvoltarea utilizării energiilor regenerabile.
România există deja pe harta companiei. Țara noastră este prezentă cu trei orașe unde ar trebui să apară stații de încărcare superchargers, anume în București, Craiova și Brăila.
Vom vedea dacă Elon Musk se ține de cuvânt și extinde Tesla în Ucraina și dacă producătorul american va ajunge oficial și în țara noastră. „Da. Supercharger va acoperi 100% Europa anul viitor. Din Irlanda până la Kiev și din Norvegia până în Turcia”, a scris Musk pe Twitter în 2018.

Sursa: playtech.ro

Related Posts