Energie regenerabila

În Egipt, se va construi cel mai mare parc fotovoltaic din lume

În total, Benban Solar Park va fi alcătuit din 32 instalații solare fotovoltaice. Primele, cu o capacitate totală de 165MW, au început deja să funcționeze, relatează Electrek.

Cel mai mare parc fotovoltaic din lume va incepe să funcționeze în Egipt începând cu anul 2019. Acesta va fi numit Benban Solar Park, cu o capacitate de generare de 1,6-2GW. Parcul va fi situat în deșert pe o suprafață de 37,3km2. Proiectul nu primește fonduri guvernamentale, dar este prevăzut cu o perioadă contractuală de 25 de ani, în care compania națională de Transport al Energiei Electrice se angajează să cumpere energie electrică la un preț de 7,8 cenți per kWh.

Parcul reprezintă un model financiar complex, susținut parțial de guvern, care permite grupurilor de investiții să dezvolte proiecte la scară largă pentru producerea energiei solare la un preț accesibil. Astfel, o diviziune a Grupului Băncii Mondiale oferă posibilitatea de asigurare a „riscul politic“, în valoare de 210mln. dolari SUA pentru creditorii privați și investitorii implicați în construcția Benban Solar Park. La ziua de astăzi, Egipt a alocat fonduri pentru 29 de proiecte în domeniul energiei solare, cu o capacitate totală de 1,5GW și costul de 8mlrd dolari SUA. În 2018, Egiptul se va alătura clubului “gigawatt” – adică, în funcțiune va fi pus 1 GW de instalații solare. În general, se așteaptă ca piața mondială să atingă 606GW de panouri solare nou instalate în perioada până în 2022.

Sursa: hightech.fm

Related Posts