Energie regenerabila

Guvernul german vrea 98GW fotovoltaice pina in 2030

Noul target ambițios face parte dintr-un program de protecție a climei pe care Berlinul îl implementează acum. Totuși, în sectorul solar se consideră că 98GW nu vor fi suficiente pentru a asigura tranziția energetică a țării la surse regenerabile.
Proiectul pachetului de politici climatice dezvăluit de cancelarul german Angela Merkel la Summitul ONU pentru Acțiuni Climatice de la New York a dedicat o frază întreagă energiei solare – și anume eliminarea limitei totale de capacitate solară de 52GW, care ar fi stopat automat toate subvențiile în fotovoltaice.
Cabinetul federal a aprobat astăzi Programul pentru Protecția Climei 2030 și, deși compartimentul solar constituie o parte mică din documentul de 170 de pagini, au existat cel puțin unele completări încurajatoare.
Guvernul și-a ridicat ținta pentru energie solară la 98GW până în 2030, aproximativ două ori capacitatea de generare fotovoltaică instalată în prezent. Asta înseamnă că în următorii 11 ani ar trebui instalate aproximativ 50GW energie solară, pentru a genera aproximativ 90TWh de energie solară până în 2030. Politica solicită, de asemenea, o îmbunătățire a programului care vizează asigurarea beneficiarilor care pot profita de energie solară.
Asociația Germană a Industriei Solare (BSW-Solar) a salutat obiectivul PV ridicat, dar a subliniat că este nevoie urgentă de îmbunătățiri suplimentare și de modificări legislative rapide pentru a asigura implementarea acestor ambiții. Pentru mijlocul anilor 2020, directorul general Carsten Körnig a subliniat că aproape 100GW instalații solare fotovoltaice instalate ar fi necesare dacă guvernul federal își asumă responsabilitățile obiectivelor climatice.
Pentru a atinge acest nivel, barierele pieței în calea implementării solare ar trebui eliminate și noua țintă trebuie să fie consacrată în legea energetică EEG(Legea Germaniei privind energia regenerabilă), a spus Körnig.