Energie regenerabila

Germania vrea să instaleze un milion de stații de încărcare pentru vehicule electrice

Până în 2030, se preconizează că aproximativ un milion de stații de încărcare pentru mașini electrice vor funcționa în Germania. O astfel de declarație a fost făcută de Angela Merkel, cancelarul federal german.
Acum, în Germania, există aproximativ 20 de mii de stații publice de încărcare pentru mașinile electrice. În același timp, țara intenționează să dezvolte în mod activ direcția de transport electric. Pentru a stimula tranziția automobilistilor la mașini electrice, se planifică extinderea rapidă a infrastructurii stațiilor de încărcare.
Așadar, Ștefan Peter Weil, prim-ministrul Saxoniei Inferioare, a menționat că până în 2021 ar trebui să fie puse în funcțiune 100 de mii de unități de încărcare în Germania. Cu alte cuvinte, numărul acestor stații în comparație cu indicatorul curent va crește de cinci ori.
În plus față de mașinile electrice, guvernul intenționează să studieze perspectivele vehiculelor cu centrale electrice care funcționează pe baterii de hidrogen.
Mașinile electrice sunt proiectate de toți producătorii de automobile din Germania. De exemplu, până la sfârșitul anului 2022, Volkswagen intenționează să introducă 27 de modele diferite în întreaga lume pe o platformă modulară de acționare electrică (MEB). Până în 2025, vânzările anuale ale Volkswagen vor depăși 1 milion de vehicule electrice.

Sursa: 3dnews.ru