Energie regenerabila

Germania atinge 2 milioane de instalatii fotovoltaice

Până la sfârșitul lunii octombrie, aproximativ 2 milioane de sisteme fotovoltaice au fost puse în funcțiune în toată Germania, potrivit Asociației Industriale Solare Germane (BSW-Solar), care a citat statistici de la Agenția Federală de Rețea (Bundesnetzagentur).
Sistemele fotovoltaice instalate în Germania sunt capabile să genereze aproximativ 50 miliarde kWh de energie electrică pe an. Acestea ar putea acoperi teoretic consumul de energie a 17 milioane de gospodării medii. Pentru BSW-Solar, aceasta marchează o „etapă de tranziție energetică”.
Cu toate acestea, asociația a declarat că implementarea viitoare este incertă, deoarece legea privind energiile regenerabile (EEF) va fi modificată în 2021. A avertizat că cererea pentru PV pe acoperiș ar putea fi redusă la jumătate. În plus, aproape unul din patru sisteme fotovoltaice este amenințat de întreruperea prematură în cursul anilor 2020, deoarece proiectul EEG nu a reușit până acum să ofere opțiuni economice pentru continuarea funcționării sistemelor fotovoltaice care sunt online de mai bine de un deceniu .
Germania are nevoie de o expansiune fotovoltaică mult mai rapidă, a spus asociația. Implementarea va trebui să se dubleze, a adăugat acesta. EUPD Research a declarat săptămâna aceasta că Germania se va confrunta în curând cu un decalaj de generare a energiei electrice din cauza eliminării continue a nuclearului și a cărbunelui și a creșterii simultane a cererii de energie electrică.

„Încă din 2023, rețeaua electrică europeană nu va mai putea să reducă decalajul electric. Prelungirea duratei de viață a centralelor electrice pe cărbune va deveni apoi inevitabilă ”, a declarat Martin Ammon, director general al EUPD Research.