Diverse

Electricitate produsă de curenții oceanici

Profesorul Chen Yang-yih, vicepreședintele Universității Naționale Sun Yat Sen: “Nici un experiment din lume asupra curenților oceanici lansat până acum nu a avut succes. Noi am reușit să producem 26.31kW la o viteză a curenților oceanici de 1.27 metri pe secundă.”
Generatorul profesorului Chen este capabil să producă 50 kw de energie electrică la capacitate maximă. Chiar și în lunile de iarnă când viteza curentului scade la 0.45 metri pe secundă, generatorul este capabil să producă electricitate.
Profesorul Chen continuă: “Atâta timp cât pământul se rotește în jurul axei, vor exista curenți oceanici. Viteza acestor curenți este stabilă. Direcțiile lor sunt, de asemenea, fixate. De aceea, curenții oceanici sunt resurse durabile. Energia cinetică a curenților devine energie mecanică, transformată în energie electrică. Și produce în mod continuu electricitate.”
Profesorul spune că scopul său este de a produce suficientă electricitate prin curenții oceanici pentru a înlocui energia nucleară din Taiwan.
Energia nucleară constituie în prezent 16% din energia totală consumată de Taiwan.

Related Posts