Diverse

Cum arata noua Tesla cu care Elon Musk vrea sa dea lovitura

Elon Musk va începe curând producția de serie la noul model Tesla. Iar informația era aproape să treacă neobservată.
Tesla și-a construit, încet și sigur, un nume extrem de mare în industria auto și chiar se poate numi o companie care a deschis calea spre electrice. Constructorul american a avut un 2019 extrem de bun, iar 2020 va începe în forță cu lansarea producției pentru un nou model.
În prezent, mașinile Tesla care se vând cel mai bine sunt Model 3. Dar Elon Musk are planuri mari pe mai departe. Va lansa producția pentru un nou model. Se numește Model Y și este tot un sedan.

Cum arată Model Y de la Tesla
Inițial, Elon Musk dădea de înțeles că producția Model Y va începe undeva în al doilea trimestru al anului 2020. Dar se pare că lucrurile au fost grăbite puțin și startul nu va mai fi dat în vară, așa cum declara șeful Tesla, ci mult mai devreme.
Mai exact, în primele trei luni ale acestui an. Într-o informare trimisă investitorilor, Elon Musk a spus că producția noului Model Y va începe până la sfârșitul lui martie. Este, însă, neașteptată această lipsă de tam-tam în jurul informației că Tesla pregătește producția următorului model. De regulă, aceaste anunțuri se făceau cu mare fast, dar acum Musk a ales să nu insiste prea mult asupra subiectului.

Investitorii se așteaptă ca Model Y să se vindă mult mai bine decât toate modelele Model 3, Model S și Model X – valori combinate. E posibil, însă, ca anunțarea producției de serie pentru Model Y să fi fost ținută la secret pentru a nu influența cererea pentru Model 3.
Model Y se va fabrica în uzina din Fremont, California, acolo unde se produce și Model 3. E posibil ca, pe la jumătatea anului, odată cu lansarea noului model, capacitatea de producție a fabricii să se ducă spre jumătate de milion de unități anual.
Sunt ținte de producție cu care Tesla a demonstrat, în trecut, că nu se poate descurca chiar de fiecare dată. Dar 2020 ar putea fi altfel.
Nu se știe, deocamdată, dacă Model y va fi produs și-n China, acolo unde Musk a dus și parte din producția actualului Model 3.

Sursa: playtech.ro

Related Posts