Diverse

China vrea propria reţea de sateliţi pentru conexiune globală la Internet

China a anunţat că va începe testarea unei vaste reţele de sateliţi prin care să poată furniza internet în orice parte a globului.

Cel mai mare producător de rachete chinez, CASIC (China Aerospace Science and Industry Corp), va începe anul acesta să testeze o viitoare reţea de comunicaţii, scop în care va lansa mai mulţi sateliţi.
Primul satelit din proiectul numit Hongyun va fi lansat anul acesta pe orbita joasă a Pământului. Până în 2020 vor fi lansaţi primii patru sateliţi, urmând ca restul sateliţilor să ajungă pe orbită până în 2022.
La finalul celor patru ani, Hongyun va fi compus din 156 de sateliţi, care vor crea o reţea de comunicaţii ce va oferi viteze de conectare la internet de 500 MB/s, conform oficialilor chinezi.
Spre deosebire de majoritatea sateliţilor, care orbitează la 36.000 de kilometri deasupra Pământului, sateliţii din cadrul proiectului Hongyun vor fi plasaţi la o înălţime de numai 1.000 de kilometri.
Reprezentanţii CASIC spun că astfel vor putea oferi internet în orice zonă a lumii, fie că este vorba de deşert, pe vasele care traversează oceanele sau în avioanele de pasageri.
Anunţul companiei chineze vine la doar două săptămâni după ce SpaceX a început testarea unei viitoare reţele de comunicaţii ce va fi formată din 12.000 de sateliţi care se vor deplasa continuu şi în mod sincronizat în jurul planetei, pentru a acoperi în permanenţă orice loc de pe Pământ.

Sursa: digi24.ro