La Summitul ONU privind schimbările climatice, aproximativ 70 de șefi de stat și lideri de companii mari au vorbit despre proiectele și planurile lor de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră și limitarea încălzirii globale. Cel puțin 24 de țări au anunțat noi angajamente sau strategii pentru a atinge neutralitatea carbonului, iar unele au mers chiar mai departe, stabilind un calendar pentru atingerea acestui obiectiv: Finlanda în 2035, Austria în 2040, Suedia în 2045.
Summit-ul pentru acțiunea climatică a fost programat să coincidă cu cea de-a cincea aniversare a Acordului climatic de la Paris, care urmărea să mențină creșterea medie globală a temperaturii “mult sub” 2°C și “să depună eforturi” pentru a limita creșterea temperaturii la 1,5°C.
Pakistanul a anunțat că abandonează construcția de noi centrale electrice pe cărbune, India își va dubla în curând producția de energie regenerabilă, iar China s-a angajat să tripleze producția de energie regenerabilă, potrivit site-ului ONU.
Discursul de la summit, al șefului Republicii Populare Chineze Xi Jinping, a devenit cel mai important eveniment, scrie Financial Times, deoarece a anunțat că până în 2030 China va reduce emisiile de dioxid de carbon cu peste 65%. De asemenea, capacitatea centralelor eoliene și fotovoltaice va crește de la 415GW (prezent) la 1200GW.
În septembrie, China și-a anunțat intenția de a atinge neutralitatea carbonului până în 2060, iar discursul șefului RPC a fost primul indiciu despre modul în care țara își va atinge obiectivul propus.
Statele Unite, a doua cea mai mare țară din lume în ceea ce privește emisiile de CO2 în atmosferă, nu au trimis un reprezentant la summit, deoarece președintele Donald Trump a exclus Statele Unite din Acordul de la Paris.
Anul trecut a fost cel mai cald din istorie, potrivit Organizației Meteorologice Mondiale, o diviziune a Națiunilor Unite, iar temperatura medie anuală a crescut cu 1,1°C față de perioada pre-industrială. “Simptomele sunt limpezi ca cristalul. Încălzirea globală este în creștere”, a declarat șeful ONU Antonio Guteris în acest sens în timpul unei conferințe de presă.
Noua tehnologie pentru producerea curentului electric în mod constant , elimina investițiile în totalitate în tehnologia aplicatapana în prezent . Consta in faptul ca milioanele de generatoare din montajul eolienelor vor fi instalate la sol intr-o INCINTA adaptate sa functioneze cu componente recuperate de la dezmembrari auto și va mai fi nevoie de o investitie de câteva sute de euro ..FARA poluare Sper sa obtin oferta contractului de colaborare . CU STIMA