Energie regenerabila

China se angajeaza sa mareasca productia fotovoltaica si eoliana in 10 ani pana la 1200GW

La Summitul ONU privind schimbările climatice, aproximativ 70 de șefi de stat și lideri de companii mari au vorbit despre proiectele și planurile lor de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră și limitarea încălzirii globale. Cel puțin 24 de țări au anunțat noi angajamente sau strategii pentru a atinge neutralitatea carbonului, iar unele au mers chiar mai departe, stabilind un calendar pentru atingerea acestui obiectiv: Finlanda în 2035, Austria în 2040, Suedia în 2045.

Summit-ul pentru acțiunea climatică a fost programat să coincidă cu cea de-a cincea aniversare a Acordului climatic de la Paris, care urmărea să mențină creșterea medie globală a temperaturii “mult sub” 2°C și “să depună eforturi” pentru a limita creșterea temperaturii la 1,5°C.

Pakistanul a anunțat că abandonează construcția de noi centrale electrice pe cărbune, India își va dubla în curând producția de energie regenerabilă, iar China s-a angajat să tripleze producția de energie regenerabilă, potrivit site-ului ONU.

Discursul de la summit, al șefului Republicii Populare Chineze Xi Jinping, a devenit cel mai important eveniment, scrie Financial Times, deoarece a anunțat că până în 2030 China va reduce emisiile de dioxid de carbon cu peste 65%. De asemenea, capacitatea centralelor eoliene și fotovoltaice va crește de la 415GW (prezent) la 1200GW.
În septembrie, China și-a anunțat intenția de a atinge neutralitatea carbonului până în 2060, iar discursul șefului RPC a fost primul indiciu despre modul în care țara își va atinge obiectivul propus.
Statele Unite, a doua cea mai mare țară din lume în ceea ce privește emisiile de CO2 în atmosferă, nu au trimis un reprezentant la summit, deoarece președintele Donald Trump a exclus Statele Unite din Acordul de la Paris.
Anul trecut a fost cel mai cald din istorie, potrivit Organizației Meteorologice Mondiale, o diviziune a Națiunilor Unite, iar temperatura medie anuală a crescut cu 1,1°C față de perioada pre-industrială. “Simptomele sunt limpezi ca cristalul. Încălzirea globală este în creștere”, a declarat șeful ONU Antonio Guteris în acest sens în timpul unei conferințe de presă.

One thought on “China se angajeaza sa mareasca productia fotovoltaica si eoliana in 10 ani pana la 1200GW

  1. Ion Pana spune:

    Noua tehnologie pentru producerea curentului electric în mod constant , elimina investițiile în totalitate în tehnologia aplicatapana în prezent . Consta in faptul ca milioanele de generatoare din montajul eolienelor vor fi instalate la sol intr-o INCINTA adaptate sa functioneze cu componente recuperate de la dezmembrari auto și va mai fi nevoie de o investitie de câteva sute de euro ..FARA poluare Sper sa obtin oferta contractului de colaborare . CU STIMA

Comments are closed.