Diverse, Energie regenerabila

BYD a marit capacitatea bateriilor LiFePo la 150%

Atunci când în industria automobilelor electrice se rezolvă problema stocării de energie electrică, producătorii cresc de obicei mărimile bateriilor cu ioni de litiu. Inginerii BYD au luat-o pe o cale diferită, dezvoltând baterii stabile, mai puțin inflamabile și mai durabile utilizând un catod format din litiu, fier și fosfat.

Catozii de fosfat de fier de litiu (LiFePo4) descoperiți de John Gunenaf sunt extrem de fiabili, mai puțin toxici și mai ieftini decât cei tradiținoali din LiCoO2. Dar au o capacitate mai mică, deci nu au devenit standardul potrivit pentru vehiculele electrice. Cu toate acestea, producătorul chinez BYD încă crede că această opțiune poate fi îmbunătățită, potrivit New Atlas.
Noua baterie Blade combină stabilitatea și siguranța LiFePo4 cu o capacitate crescută comparabilă cu bateriile cu ioni de litiu. Pentru a face acest lucru, inginerii au abandonat proiectarea obișnuită a bateriilor amplasate în module și înconjurate de componente structurale ale bateriilor. În schimb, au așezat elemente lungi, în formă de lamele, plasându-le lateral, aproape unul de celălalt și au eliminat modulele și elementele de suport. Iar între straturile de baterii s-au așezat panouri de înaltă rezistență, obținând ceva similar fagurilor de aluminiu.

Astfel, inginerii au reușit să elibereze spațiu destul pentru dublarea capacității bateriilor. Acum 60% din baterie este angajată în stocarea de energie. Cu alte cuvinte, o baterie de aceeași dimensiune poate oferi acum o autonomie de 600 km în loc de 400 km anterior.

În același timp, bateria Blade menține o stabilitate chimică ridicată la temperaturi de până la 500°C, iar în caz de accident și deteriorare nu emite oxigen ce accelerează răspândirea focului. Dacă străpungeți bateria cu un cui, temperatura suprafeței nu va crește peste 60°C și dacă faceți la fel cu o baterie cu litiu-ion, s-ar încălzi peste 500°C și s-ar aprinde.
BYD a început deja producția bateriilor Blade și intenționează să sprijine companiile terțe care doresc să folosească aceste baterii în producția vehicule electrice. În iunie, se așteaptă lansarea noului sedan electric BYD Han, echipat cu o baterie Blade, cu o autonomie de 600km.
În februarie, gigantul auto chinez a arătat cel mai încăpător autobuz de pasageri din lume până în prezent, complet electric, cu 77 de locuri. Bateriile LiFePO sunt utilizate ca sursă de energie pentru acest autobuz.