Energie regenerabila

Australia va construi cel mai mare sistem de stocare a energiei de 1.2GW

În urma succesului gigantului depozit de energie renovabilă construit de Tesla în Australia de Sud în 2017, statul Victoria a anunțat în noiembrie trecut că intenționează să lanseze o centrală solară de 300MW. Și acum, New South Wales a aprobat un nou proiect care ar trebui să lase în umbră ambele proiecte precedente.
Sistemele de stocare a energiei electrice sunt utilizate nu numai pentru a acumula surplusul de energie obținut din surse regenerabile – în principal solare sau eoliene. Sunt excelente pentru echilibrarea sarcinilor de vârf neașteptate. Acestea sunt benefice pentru furnizori și consumatori, scrie New Atlas.

CEP Energy a anunțat construirea unei instalații de stocare solară de 1,2GW în orașul australian Kurri Kurri, New South Wales. Va fi net superior ca mărime decât sistemul original de 100 de megawați construit în timp record în Australia de Sud de Tesla.

Stația va fi pusă în funcțiune în etape începând cu 2023. Niciun furnizor de baterii nu a fost selectat încă.
În acest caz, proiectul are și implicații politice: președintele consiliului de administrație al CEP Energy este fostul prim-ministru australian Morris Yemma, un reprezentant al Partidului Laburist, care promovează energia renovabilă spre deosebire de actualul prim-ministru Scott Morrison, care pledează pentru combustibilii fosili.
O altă etapă importantă în dezvoltarea surselor regenerabile de energie a fost atinsă recent de australieni. Panourile solare instalate de compania energetică AEMO ca parte a experimentului au acoperit pe deplin nevoile de energie electrică din Australia de Sud. Cea mai mare parte a energiei electrice – 77% – provenea din stațiile private, iar restul de 23% proveneau din parcuri solare mari.

Related Posts