Diverse

Armata franceza intentioneaza sa realizeze un parc fotovoltaic de 246MW

Dezvoltatorul Photosol a fost selectat ca câștigător al proiectului printr-o licitație lansată de Ministerul Forțelor Armate în august. Parcul solar este programat să fie pus în funcțiune în 2022, iar Ministerul, care s-a angajat să pună la dispoziție 2.000ha pentru proiecte fotovoltaice, planifică o licitație similară în februarie și pe viitor la fiecare șase luni.

Ministerul Forțelor Armate din Franța a anunțat câștigătorul licitației pentru realizarea centralei fotovoltaice la baza aeriană Creil, din nordul Parisuli.
Compania franceză Photosol a asigurat contractul și va fi responsabilă pentru dezvoltarea și construcția parcului solar de 246MW, care se preconizează că va costa aproximativ 130 milioane de euro.
Parcul solar va fi alcătuit din 547.000 panouri solare care vor ocupa 180ha din suprafața totală de 253ha. Programat pentru punerea în funcțiune în 2022, ar trebui să genereze aproximativ 241GWh pe an. Proiectul urmează să fie cea de-a doua cea mai mare instalație solară fotovoltaică din Franța, după parcul solar Cestas de 300MW instalat în 2015 pe o suprafață de 250ha, lângă Bordeaux.
Photosol, care pretinde a fi al șaselea cel mai mare dezvoltator fotovoltaic francez – și al doilea cel mai mare independent – a fost premiat de către Secretarul de Stat al Ministrului Forțelor Armate, Geneviève Darrieussecq, care a declarat că „Photosol reunește toate abilitățile tehnice și financiare esențiale pentru buna desfășurare a proiectului: [Flexibilitatea] unei IMM [întreprindere mică sau mijlocie] și soliditatea financiară.”

Licitații suplimentare

Ca parte a proiectului Guvernului „place au soleil” pentru sporirea capacitatății solare în Franța, Ministerul Forțelor Armate s-a angajat să pună la dispoziție aproape 2.000ha până în 2022 pentru proiecte fotovoltaice.
Licitația a inclus și construcția a trei parcuri mai mici pe siturile militare din Querqueville, Saint-Christol și Valbonne, iar câștigătorii acestor contracte vor fi anunțați în curând, a declarat Ministerul pentru pv magazine.
Consilierul de presă al Darrieussecq a declarat că o nouă licitație pentru 200ha va fi lansată luna aceasta. „Va fi mai fragmentat pentru că are 12 site-uri”, a spus ea pentru pv magazine.
Pentru a respecta angajamentul său de 2.000ha fotovoltaice, Ministerul intenționează să organizeze licitații pentru 400ha teren la fiecare șase luni.