Energie regenerabila

Apple va construi două turbine eoliene de 62 GWh*an

Gigantul IT Apple a anunțat planurile de a construi două dintre cele mai mari turbine eoliene din lume în apropierea orașului danez Esbjerg.
Potrivit portalului de știri al companiei, energia generată va sprijini funcționarea centrului de date Apple din Viborg, iar surplusul acestuia va fi dirijat în rețeaua electrică daneză, relatează tass.ru.

“Lupta împotriva schimbărilor climatice necesită decizii urgente, iar planurile noastre pentru un centru de date în Danemarca reprezintă un răspuns la provocările noii ere. Investiția în energie renovabilă determină inovația, care la rândul său creează locuri de muncă și funcționează pentru societate.” a declarat vicepreședintele Apple pentru protecția mediului, Lisa Jackson.

Situate în apropierea orașului danez Esbjerg, se așteaptă ca turbinele de 200 de metri să genereze până la 62 GWh de electricitate pe an – suficient pentru a alimenta aproape 20.000 de gospodării. Cea mai mare parte a energiei generate va fi utilizată pentru alimentarea centrului de date Apple de 45.000 de metri pătrați din Viborg. În prezent, acest centru de date oferă stabilitate în rețea și servește ca centru stocare de date și, de asemenea, Apple App Store, Apple Music, iMessage, Siri și alte servicii pentru Europa.
Se așteaptă ca inițiativa să ajute Apple să se îndrepte spre obiectivul său neutru în emisiile de carbon până în 2030.

Sursa: point.md